Kulakta Sivilce Neden Çıkar Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kulakta Sivilce Neden Çıkar Tedavisi Nasıl Yapılır?
3 Ocak 2019 tarihinde eklendi, 431 kez okundu.

Bu nahoş cilt kusurunun başlıca nedeni hijyen kurallarına uyulmamasıdır. Bazı kişiler kulaklarını tırnak iğne, kürdan, tükenmez kalem veya kurşun kalemle kaşıyabilirler…  Bu, kulak kanalında sivilcelerin oluşmasına neden olur. Kulak sivilceleri, yıkanmamış saçlar, plaj kumları, düşük kalitede kozmetik ürünler ve kürk veya yün şapkalardan da kaynaklanabilir.

Kulakların temizlenmesi de dikkatle yapılmalıdır. Dikkatli bir şekilde kulak temizliği yapmak ve yalnızca özel aletler kullanmak gerekir. Sadece kulak kepçesi ve kulak kanalı temiz olmamalı, ayrıca büyük miktarda bakteri ve mikroorganizma toplayabilen kulak çukuru da temizlenmelidir.

Çoğu zaman kulakların içindeki sivilcelerin yanı sıra, kulakların yakınındaki sivilceler de hemen hissedilmemektedir. Saç taraması yapılırken dokunuldukları takdirde acı verirler, çünkü bu alanda cilt çok hassastır.

Kulak sivilcelerinin, aşırı miktarda beyaz kan hücresi ve sebum oluşturan hormon dalgalanmalarından etkilenen gençler için gerçek bir çaresizlik olduğuna dikkat edilmelidir. Sonuç olarak yüz ve kulaklar sivilce oluşumuna müsaittir. Bu oldukça doğal bir fenomendir, ancak işinizi yine de şansa bırakmayın. Kulak sivilcesini gidermek için özellikle genç ciltlere özel olarak tasarlanmış kozmetik ürünlerin kullanılması gerekir. Sivilcenin formu büyük ve geçmiyorsa, güzellik uzmanına veya dermatoloğunuzu ziyaret etmeniz gerekebilir.

Kulakta Sivilce Neden Çıkar?

Kulaktaki sivilceler dış kulağın herhangi bir yerinde, kulağın arkasında ve hatta kulak kanalınızın içinde ortaya çıkabilir. Sivilce veya akne, cildin yağ bezlerinden fazla yağ salınması (sebum) nedeniyle oluşan yaygın bir deri hastalığıdır. Kulak sivilceleri, tıbben yağlı kistler olarak adlandırılırlar.

Aşırı yağ, ölü cilt hücrelerini dış cilt yüzeyinde tutar ve cildinizin gözeneklerini bloke eder. Aynı zamanda çevredeki bakteri ve mantarları da yakalar. Bunun sonucunda, bir şişme ya da sivilce oluşur. Sivilce içinde kan da bulunabilir ve kulaktan kanlı bir deşarj meydana gelebilir.

Piercing  veya küpe nedeniyle oluşan tahriş, kulak memesinde veya kulak kanalında delme işleminin yanında küçük bir darbe oluşturmasına neden olabilir. Kir ve yağ bu durumun temel bileşenleridir. Oluşan bu darbe bir sivilce veya kaynama haline gelebilir ve acı verici olabilir.

Kulakta Çıkan Sivilce Nasıl Geçer?

Kulak sivilceleri genellikle bir hafta kadar bir süre içinde kendiliğinden iyileşir ve ortadan kaybolur.

Kulak sivilcesine dokunmadan önce ellerinizi antiseptik sıvı ile iyice yıkamayı unutmayın. Kirli eller enfeksiyonun daha da gelişmesine neden olabilir. Kulağınızdaki bir sivilceyi kolayca tedavi etek ve yeniden oluşmasını önlemek için okumaya devam ediniz.

Sivilce Kremi

  • % 2-10 benzoil peroksit içeren sivilce kremi.
  • Kremi etkilenen bölgeye uygulayın ve bırakın.
  • Güç 3 kez uygulayın.

Sivilce kreminde bulunan benzoyl peroxide, antiseptik bir ajandır ve enfeksiyona neden olan bakterileri öldürür. Sivilce kremleri, sivilcenin çabuk iyileşmesine yardımcı olan diğer bileşenleri de içerir.

Sivilce kremi olarak tavsiye ettiğimiz Clindoxyl Jel hakkında araştırma yazımızı inceleyebilirsiniz.

Sarımsak

  • Soyulmuş sarımsak 2 diş.
  • 2 çorba kaşığı hardal yağı veya susam yağı.

Sarımsakları düşük ısıda ısıtın. Yağı da ısıtın ve ılık sıcaklığa kadar soğumaya bırakın. Sarımsak ile yağı bir kabın içerisinde ezerek macun kıvamına getirin.

Karışımı dış kulak üzerindeki sivilcelere uygulayın ve bekletin. Kulaktaki bir sivilce için kulağınıza iki veya üç damla yağ dökün ve birkaç dakika orada kalmasına izin verin. Bunu günde iki kez tekrarlayın.

Sarımsak antibakteriyel özelliklere sahiptir ve ayrıca ağrıyı tedavi etmek için yaygın olarak kullanılır.

Bunlar iyileşme sürecini sadece sabitlemekle kalmaz, aynı zamanda gelecekteki kulak içi sivilce oluşumlarını da önler. Sivilcenin bir hafta içinde iyileşmediği durumlarda daima bir doktora danışılması önerilir. Önerilen yöntemleri denemeden önce belirtilen malzemelere cilt hassasiyetinizin ve alerjinizin olup olmadığını bilmeniz önemlidir. Denemeden önce bir cilt doktoruna danışmanız tavsiye olunur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sayfa başına git