Çocuklarda Ateş ve Ateşli Havale

Çocuklarda Ateş ve Ateşli Havale
6 Ağustos 2018 tarihinde eklendi, 387 kez okundu.

Çocuklarda ateşlenme çok sık görülen bir rahatsızlıktır. Ancak, 3 aylıktan küçük bebeklerde ateş nadir bir şekilde olur ve bu nedenle hemen bir çocuk doktora götürmeniz gerekir. Çocuğunuzun sıcaklığı normal vücut ısısından fazla ise ve ateş ölçer ile ölçtüğünüzde 39 °C veya daha fazla bir sıcaklığa sahipse, hemen hekim yardımı almalı ve ateşinin düşmesini sağlamalısınız. Çocuklarda ateşlenme bazen düşük vücut sıvısından da kaynaklı olabilir. Eğer herhangi bir endişeniz varsa tıbbi yardım isteyin.

Çocuklarda Ateşlenme Neden Olur?

Virüs ve mikroplara bağlı olarak, çocuğun enfeksiyon kapması ateşlenmesine neden olabilir. Yine; viral enfeksiyonlar, idrar ve böbrek enfeksiyonları, menenjit, öksürük, soğuk algınlığı, ishal ve kusma gibi pek çok hastalık da çocuklarda ateşlenmeye sebebiyet vermektedir. Bazen viral hastalıklara bağlı olarak ateşlenme, ciddi hastalıklara neden olabilir.

Uzmanlara göre; çocuklarda ateşlenme ebeveynleri her ne kadar endişelendirse de, enfeksiyonlara bağlı olarak ateşlenme, çocuğunun bedeninin bu enfeksiyonlara karşı savaşması ve bu duruma bağışıklık kazanmasına etki eder.

Çocuğunuzun Ateşi Kaç Dereceyse Endişelenmelisiniz?

Çocuğunuzun ateşini koltuk altından ölçtüğünüzde 37.2 °C, makattan ölçüm yapıldığında 38 °C, ağızdan ölçüm yapıldığında 37.5 °C ve kulaktan ölçüm yapıldığında 38 °C sonuç alınıyorsa, çocuğunuzun ateşi vardır ve endişeniz varsa tıbbi yardım isteyin.

Çocuklarda Ateşli Havale

6 ay ile 5 yaş arası çocuklarda görülen ateşli havale rahatsızlığı, vücut ısısının ani bir şekilde artmasına bağlı olarak ortaya çıkan nöbetlerdir. Yüz çocuktan üçünde görülen bu rahatsızlık, ciddi hasarlara yol açabilir.

Ateşli havalenin belirtileri; kol ve bacakların hareketsiz kalması, ani bir bilinç kaybıdır. Sonrasında ise kasılmalar baş gösterir ve cildi solgunlaşarak, altına kaçırabilir. Bu nöbetler, genelde maksimum 2 dakika sürer. Böyle bir durumda, ebeveynler paniğe kapılmadan, üzerindeki giysileri çıkararak rahatlatmalı, başını yana koyarak boğulmasını önlemeli, ateşin düşmesi için ilaç desteği sağlamalı ve hemen hastaneye götürmelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sayfa başına git