Keneotu Tohumu Nedir?

Keneotu Tohumu Nedir?
25 Ağustos 2018 tarihinde eklendi, 583 kez okundu.

Keneotu tohumu, Ricinus Communis yani hint yağı bitkisinin tohumlarıdır. Bu bitki, Afrika’nın doğu kısımlarında yetiştiği gibi, Akdeniz bölgesinde ve Hindistan kıtasında yer yer görülebilmektedir. Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan bir çok insan, zararlı böcekleri bahçelerinden uzak tutmak için hint yağı bitkisini yetiştirmektedir.

Hint yağı bitkisi, sütleğen familyasının bir üyesidir. Hint yağı bitkisinin tohumları yağ bakımından zengindir. Tohumların %40 ila %60’ına yakını yağdan oluşmaktadır. Genellikle tohumların soğuk pres işlemine tabi tutulması ile elde edilen yağ, bir çok tıbbi ve endüstriyel alanda kullanılmaktadır.

Bir çok insan, keneotu tohumlarını risin zehiri ile ilişkilendirmektedir. Hint yağının tohumlarının dış kabuklarında bir miktar risinin bulunduğunun doğru olmasına rağmen, bu toksin yağda çözülebilen bir madde değildir. Tohumlar sıkıştırıldığında, ortaya çıkan yağ toksinlerden tamamen arınmış olur ve bu yağ tıbbi kullanımlarda ve güzellik uygulamalarında kullanılmak üzere tamamen güvenli hale getirilmiş olur.

Keneotu Tohumlarının Tıbbi Alanda Kullanımları

Keneotu tohumlarının oldukça yararlı özellikleri vardır ve bu tohumlar uzun yıllardan beri tıp alanında kullanılmaktadır. Keneotu tohumlarından elde edilen yağlar, omega 6 bakımından zengin yağ asitleri içermektedir. Vücudumuz bu yağları kendi başına üretemediği için, bu gıdaları tüketmemiz gerekmektedir. Bu yağlar, vücudun önemli sistemlerinin sağlıklı şekilde çalışmasında hayati öneme sahiptir. Hint yağı bitkisinden elde edilen bu önemli yağ asitleri, aşağıdaki tıbbi durumların tedavisinde kullanılmaktadır.

  • Diyabetik nöropati
  • Eklem iltihabı
  • Egzama
  • Yüksek Tansiyon
  • Çoklu skleroz (sertleşim)
  • Kemik erimesi
  • PMS
  • Akciğer kanseri
  • Menapoz belirtileri

Keneotu tohumları ayrıca saçlar ve cilt için oldukça faydalı olan E Vitamini içermektedir. E vitamini, cildi yumuşattığı ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırdığı için cilt kremlerinde ve yaşlanmaya karşıt kozmetik ürünler kullanılmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sayfa başına git