Lazerle Dövme Sildirme Tüm Merak Edilenler

Lazerle Dövme Sildirme Tüm Merak Edilenler
15 Temmuz 2018 tarihinde eklendi, 1.452 kez okundu.

Kalıcı dövme yaptıran pek çok kişi, hayatının bir döneminde yaptırdığı dövmeden pişman olabiliyor ve günümüzdeki en etkili ve sağlıklı yöntem olan; lazerle dövme silme tekniğine başvuruyor. Bu makalede, lazer tekniğiyle dövmesini sildirmeyi planlayan herkesin aklına gelen temel sorulara verilen uzman yanıtlarını ele alıyoruz.

Hepimiz hata yaparız. Ama bu hatalar dövmeler olduğunda, geri dönüşü oldukça zor olabilir. Örneğin; on yedi yaşındayken sevimli olduğunu düşündüğünüz pembe yunus dövmesi yaptırırsınız ve yaşınız ilerlediğinde bundan pişman olabilirsiniz.

Dövmeleri silmek için kullanılan lazer ışınları, epidermiye zarar vermeden koyu renkli dövme pigmentlerine ulaşmak için cilde nüfuz ederek çalışır. Dövme pigmenti lazer ışınını emer, ses ve ışık dalgalarına dönüştürür. Bu dönüştürülmüş enerji, çevreye zarar vermeden pigmentin daha küçük parçalara ayrılmasına neden olur. Vücudun kendi bağışıklık sistemi daha sonra dövme pigmentini kolayca emer ve çıkarır.

Lazerle dövme sildirme en yaygın dövme kaldırma prosedürüdür. Dövme sildirmeyi düşünüyorsanız, okumaya devam edin. Bu makalede, karar vermeden önce bilmeniz gereken tüm temel bilgiler ele alınacaktır.

Her Dövme Silinebilir Mi?

Çoğu dövme silinebilir ancak her durumda değil. Modern dövme silme lazerleri, ileri teknoloji kullanılarak üretilmekte olup, genel olarak beyaz, mor, pembe ve sarı tonlarının bazılarında etkili olmadıkları için sadece asal renkleri silebilmektedirler.

Lazerle Dövme Silme İşlemi İçin Kaç Seans Gerekir?

Dövme silmek için gerekli seans sayısı, kullanılan lazerin tipine ve miktarına bağlıdır. Gereken seansların sayısı ortalama 5 ila 15‘tir. Seanslar arasında yaklaşık 6-8 hafta ara verilir.

Tedavi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Düzenli olarak işlenen alanda buz sıkıştırması kullanın.
  • Tedavi bölgeyi mümkün olduğunca yükselterek dinlendirin.
  • Tedavi edilen alanda doktorunuzun önerdiği kremi kullanın.
  • 2 gün boyunca sıcak su, sauna veya buhar banyolarından kaçının.
  • Kaşıntı oluşması durumunda, yüzmeden önce iyileşmesini bekleyin.

Yukarıdaki kurallara rağmen kızarıklık, ağrılı şişlik veya zonklanma gibi şikayetleriniz varsa, en kısa zamanda doktorunuza danışın.

Lazerle Dövme Silme İşlemi İz Bırakıyor Mu?

Lazerle dövme silme yaptıran kişilerin çoğu, lekelenme veya yara izine maruz kalmaz. Bununla birlikte, diğer tıbbi prosedürler belirli risklerle birlikte gelir. Keloid veya hipertrofik yara gibi bir tıbbi öyküsü olan hastaların, komplikasyonlara yakalanma riski daha yüksektir. Bu nedenle tedavi öncesinde doktorunuzun verdiği tavsiyelere bağlı kaldığınız sürece, dövmenizi herhangi bir komplikasyon olmaksızın sildirmek mümkündür.

Lazerle Dövme Silme İşlemi Acıtır Mı?

Bu cevaplaması zor bir şey. Herkesin acıya toleransı farklıdır ve bu, lazerle dövme silme işlemi yaptıran kişilerin raporlarına yansıtılır. Bazı insanlar,  biraz rahatsızlık duyduklarını ifade ederken, bazıları acının, dövmeyi yaptırırken yaşadıkları acı ile kıyaslanabilir olduğunu söylüyor. Lazerle dövme sildirme yönteminden geçen insanlar sıklıkla deriye yapışıp çekilen bir lastik bant kadar acı verdiğini söylerler.

Genel olarak, anestezik krem düşük ağrı eşiklerine sahip olan kişilere uygulanabilir ve ayrıca, işlemin soğuk ortamda yapılması, işlem sırasında hissedilen ağrı miktarını azaltır.

Lazerle Dövme Sildirmeden Önce Ne Yapmam Gerekir?

  • Tedavi bölgesini 2 hafta güneşten koruyun.
  • Tedaviden önceki gün aspirin ya da diğer antikoagülan bazlı ağrı kesiciler kullanmayın.
  • Tedaviden 1 hafta önce demir takviyesi almayın.
  • Prosedürden 30-45 dakika önce tedavi edilecek bölgeye doktorunuzun önerdiği anestetik kremini uygulayın ve streç film ile sarın.

Lazerle Dövme Sildirme Riskleri Nelerdir?

Yeterli, eğitimli bir dermatolog veya plastik cerrah tarafından doğru ekipman kullanılarak yapıldığı sürece lazerle dövme silme işlemi tamamen güvenlidir. Yine de, prosedürden önce, ortak yan etkilerin ne olduğunu bilmek önemlidir.

Cilt Hassasiyeti

Doğal olarak, mürekkep parçacıklarının cilde ısıtılmış bir lazerle temas etmesi sonucu cildinizde bazı deformasyonlar görülebilir. Uygulamadan sonra kızarıklık, hassasiyet ve şişme yaygındır. Çürüme ve kabarma da oluşabilir. İyileşme sürecinde, tedavi edilen alan da enfeksiyon riski altındadır.

Hiperpigmentasyon ve hipopigmentasyon gibi sorunlar etkilenen alanın doğal iyileşme sürecine girmesiyle zaman içerisinde çözülür.

Picosure Lazerin Dövme Silme Üzerindeki Üstün Etkisi

Geleneksel lazerle dövme silme işlemi, iyi bir sonuç elde etmek için genellikle 10 ila 20 seanslık bir süreç gerektirse de, PicoSure makinesi dövmenizi daha az seansta silebilir. Bu nasıl mümkün oluyor? PicoSure lazerin patentli PressureWave etkisi, mürekkebi küçük parçacıklara böler. Bu sayede dövme vücudunuz tarafından daha kolay bertaraf edilir.

Picosure Lazerle Dövme Sildirmek İçin Kaç Seans Gerekir?

Picosure lazer cildinizdeki mürekkebi parçaladığı için, daha az seansa ihtiyacınız olacaktır. Geleneksel lazerle dövme silme işlemi, profesyonel bir dövme için ortalama 10-20 seans alırken, Picosure lazeri kullanarak 4 – 6 seans ile dövmenizi neredeyse hiç iz bırakmadan sildirebilirsiniz. Yani bu, klinikte daha az zaman ve istenmeyen dövmenizden daha çabuk kurtulmanız anlamına geliyor.

Tedavi edilen alanın iyileşmesi için seanslar arasında en az 6 hafta beklemeniz önerilir. İyileşme sürecinizi hızlandırmaya ve genel sonuçları iyileştirmeye yardımcı olmak için, dövme silme öncesi ve sonrası bakım talimatlarına uymanızı öneriyoruz.

Not: Herkes benzersizdir. Bu, tedavi süreci, planlama ve sonuçların kendiniz için farklı olabileceği anlamına gelir. Burada okuduğunuz bilgiler, çok çeşitli örneklerden elde edilen sonuçlardır. Makalemizde yer alan tedavi yöntemlerinden herhangi birini denemeden önce kesinlikle doktorunuzun onayını alınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sayfa başına git